vineri, 18 noiembrie 2011

Apidermin de poveste!

Publicat de Raluca la 06:31

A fost odata ca niciodata ca daca nu ar fi fost nu s-ar fi povestit.
A fost o data o substanta magica pe care vrednicele albine o pregateau cu multa migala si daruire pentru regina lor.
Cele mai tinere zburatoare din stup, cele mai pure, numite si doici, o produc in glandele lor.Aceasta substanta este atat de miraculoasa si de importanta precum  este laptele de mama pentru sugar. In stup, cu laptisorul de matca sunt hranite toate larvele, pana la varsta de 3 zile, dupa care vor manca, atat cat traiesc, doar miere si polen. O singura exceptie exista de la aceasta regula: larva de matca. Ea continua sa primeasca laptisor, care constituie hrana reginei, pe toata durata vietii ei.

Oul din care se dezvolta matca este identic cu cel din care rezulta albina lucratoare. Totusi, cele doua larve se dezvolta diferit, dintr-un motiv simplu: hrana. Laptisorul de matca este cel ce decide cine devine regina si cine ramane o simpla albina lucratoare. Apoi, pe parcursul vietii lor, tot laptisorul de matca determina alte diferente uimitoare. Daca o albina lucratoare traieste 4-6 saptamani, o matca traieste 4-6 ani, timp in care asigura perpetuarea familiei, depunand pana la 2000 de oua pe zi. Insumate, acestea ii depasesc masa proprie a trupului de cateva ori.

De aceea proprietatiele laptisorului de matca sunt magice...
Laptisorul de matca este poate cel mai puternic stimulator al celulelor stem. Intregul trai, tineretea si puterea oricarei familii de albine isi au sursa in matca, de fapt in rezervorul ei de celule stem. Iar acest rezervor, cat si functionarea lui, par a fi determinate si intretinute de laptisorul de matca, care este hrana reginei, pe toata durata ei de viata.

Iar povestea de-abia acum pare ca incepe....Cineva, undeva in Romania a descoperit aceste proprietati magice ale laptisorului de matca si a creat o crema minune...APIDERMINUL DE POVESTE...o crema care are in compozitia ei elixirul tineretii-laptisorul de matca dar si mierea dulce , parfumata si plina de calitati! Acum inteleg si constientizez sfaturile bunicii: mierea si laptisorul de matca inseamna sanatate, viata lunga, tinerete. Si stia ea ce stia caci in cufarul ei plin cu bunatati tinea mereu ascuns un borcan cu miere din care ma infruptam ori de cate ori aveam pofta de ceva bun.....Si o alta minune am descoperit mai tarziu in dormitorul mamei...cutiuta de poveste..cutiuta cu apidermin pe care o folosete de multi ani....si care a tinut-o frumoasa, tanara si fina. Mama nu a avut niciodata probleme cu tenul..nu cosuri, nu riduri profunde, nu cicatrici. Sunt bucuroasa ca povestea a mai adagat un capitol in cuprinsul ei  si ca, a aparut APIDERMALIVUL pentru ten normal, mixt.O voi folosi in fiecare seara si sunt convinsa ca va face minuni!

Si-am incalecat pe sa, si v-am spus povestea asa! Frumoasa ca o poveste, reala ca un fapt!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Magnetzica Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Blogger Templates | Best Credit Card Offers